Proiectul de măsuri fiscale – Majorarea taxelor si a impozitelor pentru firme

Proiectul de măsuri fiscale – Majorarea taxelor si a impozitelor pentru firme din 2023. Impactul masurilor fiscale pentru firmele din Romania si multinationale.

Luni, Guvernul a adoptat proiectul de lege privind noile măsuri fiscale, care prevede majorarea taxelor și impozitelor începând de anul acesta.

Proiectul a trecut prin mai multe modificări față de forma inițială, modificări care ar fi avut un impact semnificativ asupra funcționării companiilor, până la ultima variantă propusă.

Proiectul de lege înaintat Parlamentului include următoarele ajustări fiscale:

  1. Tichetele de masă vor continua să fie acordate fără să se adauge contribuțiile de asigurări sociale de sănătate la angajat. A fost sugerată limitarea comisioanelor în distribuția acestora.
  2. Pentru biletele la diverse evenimente, cum ar fi cele culturale, concerte, sportive și spectacole, taxa va fi de 9%.
  3. În cazul companiilor multinaționale, impozitul va fi în continuare de 16% din profit (nu mai puțin de 1% din cifra de afaceri, conform unor criterii).
  4. Fuziunea instituțiilor de cultură cu mai puțin de 50 de angajați va fi posibilă și va fi gestionată de autoritățile locale.

Astfel, Guvernul a finalizat și a adoptat noile reglementări fiscale, care vor începe să fie aplicate de anul acesta, după discuții și ajustări semnificative ale formei inițiale a proiectului de lege.

Mai multe detalii pe hotnews.ro